miercuri, 25 noiembrie 2009

Bucati de ganduri


I

-Simt ca te stiu din totdeauna… Ii spuse el şi-I stranse si mai puternic mainile între ale lui.
-Cine stie…? Poate ne-am cunoscut în altă viaţă…
-Nu, ştii prea bine că nu mai cred în  aşa ceva.
Fata râse…Ajunseră, involuntar, purtaţi de drum, într-o librărie. Ea cauta de mult o carte anume şi merse direct la raftul unde  ştia că ar putea să o găsească. El însă, se pimba aiurea , de la raft la raft, poate, poate, i-ar atrage ceva atenţia. Se oprii brusc, cu faţa încremenită, in faţa unei carţi cu poveşti. Parcă avusese o revelaţie. În momentul acela o strigă :
-Iubito!!! Vin-o repede te rog! Repede!
Fata venii într-un suflet, iar cu faţa îngrijorată îl întrebă:
- Hey! Ce-I cu tine? ce s-a întamplat?
-Vezi cartea asta? Uită-te bine  şi spune-mi ce vezi!?
-O carte de poveşti… ar trebui să văd altceva?
-Da !! uită-te bine! Eşti chiar  tu iubito! De aici te ştiam. Eşti întruchiparea tuturor prinţeselor din copilăria mea. Uită-te! Eşti exact tu! Blondă,  cu ochii verzi, mari si curioşi. Iubit-o, îţi vine să crezi? Sunt singurul bărbat din lume care chiar are prinţesa lui… Adevărata prinţesă!
II

-Spune-mi  iubito, va fi aşa mereu? Inima mea va fi mereu în haos din cauza ta? Pentru că, dacă va fi aşa, înseamnă că nu-mi va mai răspunde niciodată la comenzi.  Şi de parcă asta n-ar fi fost de ajuns, se pare că mintea începe sa facă şi ea acelaşi lucru. Am ajuns în halul în care  nici măcar autosugestia nu  mă mai influenţează in niciun fel . Nu ştiu  dacă înţelegi ceva, dar te rog ascultă-mă!
Fata îl asculta cu faţa emoţionată…
- De trei zile nu am mâncat nimic! Şi curios este faptul că nu mi-e foame. Şi asta pentru că  ma hrănesc cu tine! Este suficient să ,mă gândesc   la tine  si stomacul meu se umple cu fluturi. Lumea mea e dată peste cap… numai la tine mă gândesc,  eşti pretutindeni. Dacă vreau să citesc, eşti printre rândurile  carţii,  dacă vreau să dorm, îmi eşti în vise, dacă ascult o melodie, o aud cântată de tine… ce- mi faci?
- Stii ceva iubitul meu? Îţi mulţumesc că mi-ai zis asta, pentru că mintea mea, înecată de haos, nu ar fi fost în stare să găsească  cuvintele potrivite pentru a-ţi spune ce simt pentru tine. Se pare că  inima ta a grăit pentru amândoi… îţi mulţumesc…
Îi raspunse fata cu ochii inlacrimati.III

Să-mi spui iubitule tu ce crezi despre următoarele cuvinte: “Fericirea e ceva ce nu se atinge niciodată, dar în căutarea ei merită să alergi toată viaţa!”
-Nu cred în ele…pentru că eu tocmai am atins fericirea… fericirea mea eşti tu! Sau cine ştie? Se poate să fiu eu cel mai norocos  om de pe pământ şi să fiu singurul care a atins-o.
Fata rosii, ştiind că îi erau adresate aceste cuvinte. Sinţea cum trupul ei i-a formă lichidă şi urma să se prelingă pe jos, dacă el nu  ar fi prins-o de mană, salvând-o astfel de la risipire…
-Sunt convins că in cautarea ei meită sa alergi toată viaţa… pentru că nu toţi oamenii au norocul meu. Nu toţi au avut şansa să afle ce este fericirea  la puţin peste 20 de ani.
Iubito nu vezi că m-am îndragostit de tine? Eşti o persoana uşor de adorat…Nu vezi ce bine ne stă impreună? Ar trebui să ramâmen aşa pană la sfârşitul  zilelor.
-         Asta  daca Dumnezeu nu are alte planuri cu noi….
-Asa este…

IV


-aaaaa si inainte sa pleci, cheama-ti te rog fluturii ca mi-au ros destul stomacul... ii zise ea.
- de ce-as face asta doar n-au plecat de la mine de bine ce le era. stii tu draga? orice fluturi au stomacul lor. E unul singur si e doar pentru ei. nu se pot amesteca fluturii si cu stomacele  asa la intamplare. Daca vrei eu ii chem dar pana maine or sa moara pt ca  stomacul meu este doar pentru fluturii mei, ai tai nu ar supravietui la mine.  As fi otravitor.... dar ii iau daca vrei. Oricum se spune ca fluturii traiesc doar o zi... Ceea ce nu stii tu este ca  aceasta specie poate trai la infinit daca sunt primiti in stomacul care trebuie. Ia  spune-mi iubit-o acum mai vrei sa-i iau?

- cred ca nu.... pana la urma imi place aceata dulce  durere... iti multumesc iubitule ca le-ai permis sa vina la mine...
V

5 comentarii: